DÖKÜM TAVADA SOMON IZGARA
Döküm Tavada Somon Balığı Tarifi
MALZEME:
- 4 kişi için
- 4 dilim somon balığı filetosu,
- Tuz,
- Karabiber,
- 1 çorba kaşığı limon suyu,
- 1 diş sarımsak,
- 2 çorba kaşığı hardal,
- 3 çorba kaşığı sirke,
- 8 çorba kaşığı zeytinyağı,
- Yarım bağ dereotu.
Yapılışı:
1. Balık dilimlerini yıkayarak kurulayın, limon suyu damlatın,tuz ve biber ekin.
2. Sarmısağı ezin, sirke, zeytinyağı ve hardal ile karıştırın. Balıklara bu karışımdan sürün, 30 dakika bekletin, arada bir çevirin.
3. Balıkları ızgaraya koyun ve 15 dakika altlı üstlü kızartın. Dereotunu kıyın. Servis yapmadan önce dereotunu balıkların üstüne serpiştirin.
0 yorum:
Yorum Gönder