Maviye Tutkun Olanlara...

6 Şubat 2014 Perşembe

Kalamar Tava

KALAMAR TAVA TARİFİ

KALAMAR TAVA


Malzemeler:

  • 500 gr kalamar (temizlenmiş, ortadan İkiye bölünüp enine dilimlenmiş)
  • 1 küçük şişe maden suyu
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı salça (1 fincan suda sulandırılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • kahve kaşığının ucuyla karabiber
  • 400 gr (2 su bardağı) rafine yağ

Yapılışı:

Kalamar dilimlerini genişçe bir kaba koyup, tuz ve biberi ekleyerek parmaklarınızla iyice karıştırınız.
Başka bir çukur kaba unu koyunuz. Maden suyunu azar azar dökerek unu bir bulamaç haline getiriniz. Salçayı unlu bulamaca iyice karıştırınız.
Yağı derince bir tavaya koyup kızdırınız. Kalamar dilimlerini unlu bulamaca batırıp, kızgın yağa atınız. 3 dakika karıştırmadan, sonra karıştırarak 1 dakika daha kızartınız. Tavayı ateşten alıp kalamarları ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz.

Not: Kalamar tavayı tarator sosla da servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bültenlerimizi Maille Almak İçin

DESTEK İÇİN MAİLİMİZ

Mail Gönder: coolpomak@gmail.com

YAZAR EKİBİMİZ