Maviye Tutkun Olanlara...

7 Şubat 2014 Cuma

Mangalda Turna

MANGALDA TURNA BALIĞI TARİFİ

Mangalda Turna Tarifi


Malzemeler:

  • 6 kişilik 1 kg turna balığı filetosu
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı (Ben zeytin yağını tercih ediyorum)
  • 1/4 su bardağı limon suyu 
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1/2 çay kaşığı acılı sos
  • Biraz acı kırmızı biber sosu birazda isot



Hazırlanışı:

Turna balığını büyüklüğüne göre 6 parçaya bölün. Derince bir kaba koyun. Yağı, biraz tereyağı, limon suyunu, maydanozu ve tuzu karıştırıp, isot ve acı kırmızı biber sosunu ilave edin, hepsini balıkların üstüne dökün. Oda ısısında 1 saat bekletin, arka taraflarını çevirin. Daha sonra balıkları, iyice yağlanmış bir ızgarada ve kömür ateşinde çevirerek pişirin. Üzerlerini kırmızıbiber ile süsleyebilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bültenlerimizi Maille Almak İçin

DESTEK İÇİN MAİLİMİZ

Mail Gönder: coolpomak@gmail.com

YAZAR EKİBİMİZ