MANGALDA TURNA BALIĞI TARİFİ
Mangalda Turna Tarifi
Malzemeler:
- 6 kişilik 1 kg turna balığı filetosu
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı (Ben zeytin yağını tercih ediyorum)
- 1/4 su bardağı limon suyu
- 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı acılı sos
- Biraz acı kırmızı biber sosu birazda isot
Turna balığını büyüklüğüne göre 6 parçaya bölün. Derince bir kaba koyun. Yağı, biraz tereyağı, limon suyunu, maydanozu ve tuzu karıştırıp, isot ve acı kırmızı biber sosunu ilave edin, hepsini balıkların üstüne dökün. Oda ısısında 1 saat bekletin, arka taraflarını çevirin. Daha sonra balıkları, iyice yağlanmış bir ızgarada ve kömür ateşinde çevirerek pişirin. Üzerlerini kırmızıbiber ile süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder