KALAMAR IZGARA TARİFİ
Tarife geçmeden önce kalamar nasıl temizlenir merak ediyorsanız tıklayabilirsiniz.
Kalamar Izgara Tarifi
Malzemeler:
• ½ adet limonun suyu
• 1 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
• ½ su bardağı zeytinyağı
• 3 diş dövülmüş sarımsak
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 çay kaşığı toz şeker
• Karabiber
• Tuz
Yapılışı:
1. Zeytinyağı, limon suyu, toz şeker, sarımsak, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın.
2. Hazırladığınız bu sostan 3 çorba kaşığını bir kenara ayırın.
3. Kalamarları yıkayıp içlerini temizleyin.
4. Temizlenen kalamarları 7,5 cm’ lik parçalar halinde kesin.
5. Ayak kısımlarını da 2 parçaya ayırın.
6. Hazırladığınız sosu kalamarların üzerine dökün ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
7. Buzdolabından çıkardığınız kalamarları kokusuz ızgara üzerinde 6-7 dakika pişirin.
8. Pişirdikten sonra servis tabağına alıp ayırdığınız sosu üzerine dökün.
9. Sevdiğiniz sebzelerle süsleyerek servis edin.
Ek Bilgi: Eğer soğuk havalarda ızgarayı nasıl kullanayım diye iç geçirenleriniz varsa benden tavsiye güzel bir döküm tava alın keyfinize bakın.
Benim sizlere önerim "LAVA DÖKÜM TAVA" bizzat i evimde kullanıyor.
0 yorum:
Yorum Gönder