Maviye Tutkun Olanlara...

6 Şubat 2014 Perşembe

Ahtapot Kızartması

AHTAPOT KIZARTMASI



Malzemeler:
  • 4 adet haşlanmış ahtapot bacağı
  • 2 yemek kaşığı acı sos
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak yağı
  • ½ çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 250 gr Demi Glace Sos
  • 1 su bardağı un
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 100 gr tereyağı




Yapılışı:Haşlanmış ve soyulmuş ahtapot bacaklarını, tatlı acı sos, sarımsak yağı, Demi Glace Sos kırmızı toz biber ve tuz ile soslayın. Ardından önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın tereyağında 5 dakika kızartın. Çeşitli dip soslarla sıcak olarak servis edin.







0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bültenlerimizi Maille Almak İçin

DESTEK İÇİN MAİLİMİZ

Mail Gönder: coolpomak@gmail.com

YAZAR EKİBİMİZ