MANTARLI KALAMAR TARİFİ (DÖKÜM TAVADA)
MANTARLI KALAMAR (DÖKÜM TAVADA)
Malzemeler:
- Yarım kg kalamar (Mümkünse bebe kalamar)
- 1 orta boy beyaz soğan
- 1 çay bardağı zeytin yağ
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1/4 demet maydanoz
- 2-3 dal taze kekik Tuz, karabiber
- 2 yaprak defne
- 1 dilip kaşar peyniri
Üzeri için:
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı tuz, karabiber, fesleğen...
Marine için:
- 1 limonun suyu
- 1 maden suyu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı karbonat
Tarif:
Kalamarları derin bir kaba alın. Üzerine limon suyu, maden suyu, toz şeker ve karbonatı ekleyip 5-6 dakika ovun. Üzerini örterek en az 3-4 saat serin bir yerde dinlendirin. Sonra çıkarıp yıkayıp temizleyin. Bunları başka bir kapta hazırladığınız sosa yatırın 1 saat sonra ısıtılmış döküm tavaya koyup pişiriniz.
0 yorum:
Yorum Gönder