Maviye Tutkun Olanlara...

6 Şubat 2014 Perşembe

Tavada Zargana



TAVADA ZARGANA TARİFİ



Tavada Zargana Tarifi:


Zargana özellikle sonbahar ile irileşip yağlanmaya başladığından bu mevsimden sonra yakalanarak veya satın alınarak yenilebilir.

Ege denizinde özellikle bolca olan bu balık türü, çok uzun, sivri burunlu ve pişirildiği zaman ortaya çıkan fosforlu yeşilimtırak kılçığı ile meşhurdur.

Temizlenişi:
Diğer balıklara göre çok uzun bir balık olduğu için elimizde değil tezgahta temizliyeceğiz balığı uzatalım, önce kafasını keselim, sonra bıçak yardımıyla karnını yaralım ve içini temizliyelim iyice yıkayalım, orta kılçıkta kan pıhtısı kalmamasına dikkat edelim.


Pişirilişi: 
Kağıt havlu ile iyice kuruttuktan sonra tavamıza girecek boydakileri ayıralım, büyükleri istediğimiz boyda kesip normal beyaz unla veya mısır unuyla unlayalım ve fazla unları iyice çırpalım, tavaya sadece tavanın altını kapatacak kadar yağ koyalım ve kızdıralım, balıklarımızı yerleştirelim balık kızartırken esas tavanın ara sıra sallanmasıdır, buda balıkların tavaya yapışmamasını sağlar, unu iyice çırpmamamızda yağı çekmesini önler ve un yağda yanmaz daha uzun süre kullanılır, bu şekilde balıklarımızı kızartalım ve salatayla birlikte servis edelim .

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bültenlerimizi Maille Almak İçin

DESTEK İÇİN MAİLİMİZ

Mail Gönder: coolpomak@gmail.com

YAZAR EKİBİMİZ