Maviye Tutkun Olanlara...

6 Şubat 2014 Perşembe

Ahtapot Salatası




AHTAPOT SALATASI TARİFİ

AHTAPOT SALATASI (Farklı Bir Tarif)


Malzemeler:


  • 2 - 2.5 kg ahtapot
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 1/2 limonun suyu
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Biraz ceviz içi,
  • 1 domates,
  • 1-2 adet turşuluk salatalık,
  • 1 adet beyaz soğan,
  • Çok az balzamik sirke,
  • 1 yemek kaşığı konserve mısır,
  • 4-5 adet kırma zeytin,
  • 1 adet kutu yemiş,

Ahtapotun nasıl temizlenip hazırlanır; tıklayınız.

Yapılışı:

Ahtapotun gözlerini ve ağzını çıkartın. Akar su altında uzun süre temizleyin, süzün ve etini yumuşatmak için dövün. Kollarını ve gövdesini aynı uzunlukta dilimlere bölün ve içinde kaynar su bulunan bir tencereye atın. Tencereye attıktan sonra bir saat pişirin. Yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Pişme düzeyini çatalla kontrol ettikten sonra ahtapotu süzün ve soğumaya bırakın. 1 cm kalınlığında dilimler halinde doğrayın. Bir salata tabağına;1 su bardağı zeytinyağı, 2 diş dövülmüş sarımsak,1/2 limonun suyu, 1/4 demet maydanoz, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, biraz ceviz içi, 1 domatesi küp küp, 1-2 adet turşuluk salatalık ince dilimli, kuru yemişi çok küçük parçalar halinde,1 adet beyaz soğan yarım ay şeklinde doğrayarak, çok az balzamik sirke, 1 yemek kaşığı konserve mısır, 4-5 adet kırma zeytin çekirdeklerinin çıkartarak, limon suyu ve ahtapot parçalarını koyup biraz sıkarak iyice karıştırın. Biraz dinlendirip, üzerine maydanoz serpiştirin ve servise sunun.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bültenlerimizi Maille Almak İçin

DESTEK İÇİN MAİLİMİZ

Mail Gönder: coolpomak@gmail.com

YAZAR EKİBİMİZ