Maviye Tutkun Olanlara...

7 Şubat 2014 Cuma

Kalamar Izgara

KALAMAR IZGARA TARİFİ

Tarife  geçmeden önce kalamar nasıl temizlenir merak ediyorsanız tıklayabilirsiniz.

Kalamar Izgara Tarifi

Malzemeler:

•    ½ adet limonun suyu
•    1 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
•    ½ su bardağı zeytinyağı
•    3 diş dövülmüş sarımsak
•    1 çay kaşığı karbonat
•    1 çay kaşığı toz şeker
•    Karabiber
•    Tuz



Yapılışı:

1.   Zeytinyağı, limon suyu, toz şeker, sarımsak, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın.
2.   Hazırladığınız bu sostan 3 çorba kaşığını bir kenara ayırın.
3.   Kalamarları yıkayıp içlerini temizleyin.
4.   Temizlenen kalamarları 7,5 cm’ lik parçalar halinde kesin.
5.   Ayak kısımlarını da 2 parçaya ayırın.
6.   Hazırladığınız sosu kalamarların üzerine dökün ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
7.   Buzdolabından çıkardığınız kalamarları kokusuz ızgara üzerinde 6-7 dakika pişirin.
8.   Pişirdikten sonra servis tabağına alıp ayırdığınız sosu üzerine dökün. 

9.   Sevdiğiniz sebzelerle süsleyerek servis edin.

Ek Bilgi: Eğer soğuk havalarda ızgarayı nasıl kullanayım diye iç geçirenleriniz varsa benden tavsiye güzel bir döküm tava alın keyfinize bakın. 
Benim sizlere önerim "LAVA DÖKÜM TAVA" bizzat i evimde kullanıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bültenlerimizi Maille Almak İçin

DESTEK İÇİN MAİLİMİZ

Mail Gönder: coolpomak@gmail.com

YAZAR EKİBİMİZ