Maviye Tutkun Olanlara...

5 Şubat 2014 Çarşamba

Mantarlı Kalamar Izgara

MANTARLI KALAMAR TARİFİ (DÖKÜM TAVADA)


MANTARLI KALAMAR (DÖKÜM TAVADA)


Malzemeler:
  • Yarım kg kalamar (Mümkünse bebe kalamar) 
  • 1 orta boy beyaz soğan 
  • 1 çay bardağı zeytin yağ
  • 2 diş ezilmiş sarımsak 
  • 1/4 demet maydanoz 
  • 2-3 dal taze kekik Tuz, karabiber
  • 2 yaprak defne
  • 1 dilip kaşar peyniri
Üzeri için: 
  • 1 su bardağı domates püresi 
  • 1 diş ezilmiş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı tuz, karabiber, fesleğen... 

Marine için: 
  • 1 limonun suyu
  • 1 maden suyu 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı karbonat  

Tarif:

Kalamarları derin bir kaba alın. Üzerine limon suyu, maden suyu, toz şeker ve karbonatı ekleyip 5-6 dakika ovun. Üzerini örterek en az 3-4 saat serin bir yerde dinlendirin. Sonra çıkarıp yıkayıp temizleyin. Bunları başka bir kapta hazırladığınız sosa yatırın 1 saat sonra ısıtılmış döküm tavaya koyup pişiriniz



















  

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bültenlerimizi Maille Almak İçin

DESTEK İÇİN MAİLİMİZ

Mail Gönder: coolpomak@gmail.com

YAZAR EKİBİMİZ